Arteon на сцената!

Arteon на сцената!

И така, ето го. Вчера Arteon се появи на сцената в Женева и сърцата ни спряха. Volkswagen изпълни всички свои обещания и Arteon е перфектен във всяко едно отношение. Може би най-красивият модел, излизал някога от завода на Volkswagen…

6 март 2017 г. ще остане в историята като деня, в който Arteon се появи на пазара. Още при пристигането на перона почти никой в залата не дишаше и всички се опитваха да разберат как е възможно това. За пореден път Volkswagen доказа, че не остава на заден план и просто създаде автомобил, който от пръв поглед ще искате да имате в гаража си. Само предната решетка, радиаторът и фаровете сякаш събуждат у вас нещо, което не можете да опишете. Хромираната радиаторна решетка, удължените фарове, отворите за охлаждане на спирачките. Звучи диво, но в този случай всичко се съчетава идеално. Предполага се, че когато комбинирате фаровете с решетката, автомобилът може да изглежда като смеещ се и комичен. Това изобщо не е вярно.

Arteon е с пет врати тип фастбек. И със сигурност не беше пропуск. Поглеждайки автомобила отстрани, можем да видим GT характеристики в дизайна. Те са остри, динамични и просто агресивни, както трябва да бъде при всеки Gran Turismo. Трябва да имате усещането, че шофирате нещо, на което хората ще гледат като на състезателен автомобил. Това впечатление се подсилва от 20-инчовите джанти и финия спойлер отзад.

Ще можете да изкарате Arteon на ежедневна разходка във вихъра на градския трафик без никакви затруднения. Сигурен съм, че ще му хареса повече откритият път някъде в подножието на алпийските гиганти, но ще ви накара да работите и с Гарсия. Вътрешното пространство обаче е оразмерено по-скоро за четирима пътници, така че не се заблуждавайте. Това е автомобил за мениджъри, за изпълнителни директори, за любители на красивия дизайн… не за петчленно семейство, което отива до мола. Естествено, Arteon е оборудван с всички съвременни технологии и помощни средства, които вече познаваме. Тук няма изненади, поне на пръв поглед.

Нека поне надникнем вътре. Както и в последния Golf, той е доминиран от 9,2-инчов дисплей. Малка разлика обаче е будилникът с аналогов часовник, чието практическо значение малко ни убягва, но сме готови да простим на Arteon много, ако се вписва в дизайнерския му почерк. В интериора няма много забележки. Това е така, ако вече сте виждали Volkswagen и харесвате стила му. На места се вижда влиянието на CC, но в този случай нямаме нищо против. Традиционните аларми зад волана са заменени от 12,3-инчов дисплей, на който можете да комбинирате екрани в зависимост от това какво трябва да видите в момента.

От пръв поглед Arteon изглежда наистина добре и се вижда, че нищо не е оставено на случайността и всичко се съчетава чудесно.

Със сигурност няма да оставим тази статия да приспи Arteon и определено ще го разгледаме по-отблизо в бъдеще. Защото ние самите бихме искали да…

Related Post